FAQ

Reviews

Hoe gebruik ik Wasbareluiersvergelijken.nl?
Op Wasbareluiersvergelijken.nl staan (verschillende merken en typen) luiers, overbroekjes, wolbroekjes, inleggers, oefenbroekjes en zwemluiers.
Om een bepaald type, merk of materiaal te vinden kan worden gezocht via de filters. Er zijn 3 filters waarop luiers kunnen worden geselecteerd:

  1. Type luier
  2. Materiaal
  3. Merk

Op basis van de geselecteerde criteria verschijnen de producten in beeld. Door op een product te klikken krijgen bezoekers informatie over het desbetreffende product, en worden deelnemende webshops getoond waar de luier verkrijgbaar is. Door op het logo van een webshop te klikken verschijnt de profielpagina van de betreffende webshop. Hier kunnen reviews worden gedeeld over de webshop en er verschijnt een lijst met producten die de webshop in het assortiment heeft.

Vervolgens kunnen bezoekers reviews van anderen lezen of zelf een review achterlaten.

Waar kan ik reviews over schrijven?
Er kunnen reviews geschreven worden over:
– Verschillende merken en typen luiers, overbroekjes, wolbroekjes, inleggers, oefenbroekjes, zwemluiers en incontinentieluiers voor oudere kinderen en volwassenen
– Deelnemende webshops

Hoe kan ik een review schrijven?
– Zoek de luier die je wilt reviewen door in de filters relevante criteria (merk, type, materiaal) te selecteren.
– Klik op de betreffende luier en vervolgens onderaan de productpagina op de groene button met ‘Schrijf review’.
– Laat jouw eerlijke mening horen en help ouders een keuze te maken!

Kan ik mijn review aanpassen of verwijderen?
Wanneer een review is geplaatst kan deze niet (zomaar) worden verwijderd of aangepast. Lees dus de review goed door voordat je hem plaatst. Mocht je echt dringend iets willen wijzigen, neem dan contact met ons op via info@wasbareluiersvergelijken.nl.

Hoe weet ik dat de reviews onafhankelijk en betrouwbaar zijn?
De reviews komen van ouders, zijn authentiek en onafhankelijk en worden op geen enkele manier beïnvloed door de winkels of door Wasbareluiersvergelijken.nl. Om de kwaliteit van de reviews op Wasbareluiersvergelijken.nl te waarborgen, worden reviews aan de hand van de volgende punten getoetst:

  • De review moet voor andere ouders een toegevoegde waarde hebben. Korte, niet onderbouwde reviews die slechts bestaan uit  ‘prima, super of goed’ worden verwijderd, omdat deze andere ouders weinig helpen.
  • Geen beledigende, suggestieve en/of aanstootgevende taal.
  • Geen e-mailadressen, (achter)namen en/of telefoonnummers.

Wanneer wordt mijn review geplaatst?
Reviews worden direct geplaatst. Na plaatsing wordt de review door Wasbareluiersvergelijken.nl getoetst op bovengenoemde punten. In het geval dat de review niet voldoet aan de criteria wordt de review (tijdelijk) verwijderd en wordt contact opgenomen met de reviewer.

Hoe kan ik melding maken van een review die niet aan de regels voldoet?
Wanneer een review niet voldoet aan de opgestelde regels kan dit worden gemeld via een mail naar info@wasbareluiersvergelijken.nl. Vermeld in de mail graag om welk product en welke review het gaat.

Hoe kan ik in contact komen met een bezoeker die een review heeft geplaatst?
Wegens privacyredenen is het is niet toegestaan om persoonlijke gegevens van reviewers met derden te delen. Het is daarom niet mogelijk om in contact te komen met een bezoeker die een review geplaatst heeft.

Wie zit er achter Wasbareluiersvergelijken.nl?
Wasbareluiersvergelijken.nl is onderdeel van WasbareluierWereld. De website is in samenwerking met verschillende webshops tot stand gekomen en wordt up to date gehouden door het team van WasbareluierWereld, een onafhankelijke organisatie die zelf geen luiers verkoopt. Om de website te kunnen laten draaien en de inhoud bij te houden wordt van deelnemende webshops een bijdrage gevraagd.

Voor wie is Wasbareluiersvergelijken.nl?
Wasbareluiersvergelijken.nl is ontwikkeld voor ouders die voor hun kind op zoek zijn naar wasbare luiers. Veel ouders die willen starten met wasbare luiers weten niet waar ze moeten beginnen. Er worden in Nederland en Vlaanderen meer dan 60 merken verkocht door meer dan 40 (web)winkels. Veel ouders zien door de bomen het bos niet meer. Wasbareluiersvergelijken.nl biedt een platform waar ouders hun ervaringen met verschillende merken en typen luiers kunnen delen met andere ouders zodat het gemakkelijker wordt om een keuze te maken.


Wasbare luiers

Waarom wasbare luiers?
Het gebruik van wasbare luiers heeft vele voordelen, zowel voor het milieu, de portemonnee als voor het kindje. Met het gebruik van wasbare luiers bespaar je jaarlijks 260 kg luierafval per kind en zorg je voor 1,7-3 keer minder CO2-uitstoot. Daarnaast ben je honderden euro’s goedkoper uit en kan je kind tot wel een jaar eerder zindelijk worden (bron).

Zijn wasbare luiers niet heel vies?
Een veelvoorkomende misvatting is dat het gebruik van wasbare luiers vies is. Weinig mensen weten dat ontlasting met een (wegwerp)inlegvel wordt opgevangen, dit inlegvel wordt bij het verschonen weggegooid. Poep komt dus niet in de wasmachine!

Is het niet een ontzettend gedoe?
Wasbare luiers zijn in gebruiksgemak vergelijkbaar aan wegwerpluiers. Het gebruik van veiligheidsspelden, voorwassen en strijken is al lang niet meer nodig. Luiers anno nu zien er niet alleen mooi uit, maar

Kost het niet heel veel tijd?
Als je fulltime wasbare luiers gebruikt heb je ongeveer 24 luiers nodig, deze was je om de 3 dagen. Het kost je ongeveer 2 uur extra uur per week. Dit ben je kwijt aan: de luiers met wasmiddel in de machine doen, op wat knopjes drukken en draaien, de luierwas nadien ophangen (of in de droger te stoppen) en ze daarna in de kast leggen.

Waar vind ik meer informatie over wasbare luiers?
Op WasbareluierWereld vind je heldere en eerlijke informatie over het gebruik van wasbare luiers, hoe ze werken, wat de voordelen zijn, waar je ze kan huren en aanschaffen, of er subsidie in jouw gemeente is, waar je luierconsulenten vindt, en nog veel meer.

Heb je een vraag die hier niet in staat? Mail ons gerust op info@wasbareluiersvergelijken.nl